logo

Caecilia is een van de oudste verenigingen in Schalkwijk. Opgericht in 1906 en nog steeds springlevend.

Wie zijn wij?

Een veelzijdige fanfare

Fanfareorkest
Een groep van 35 muzikanten die serieuze en populaire fanfaremuziek spelen.
Leerlingenorkest

Muzikanten, veelal kinderen, die nog in opleiding zijn, maar al als orkest kunnen optreden.

Slagwerkklas
Een groep leerlingen die samen de beginselen van het slagwerk onder de knie krijgen.

Laatste update: 31-Mar-2017 10:59

FEL

 

Caecilia
contactadres:
Frans Hollander
Lagedijk 30
3998 KB Schalkwijk
telefoon (030) 2802227
franshollander@ziggo.nl

Caecilia in concert met K.T.S.M. uit Tiel

Op zondagmiddag 15 januari 2017 was het een gezellige boel in De Wiese. Maar liefst twee orkesten gaven acte de presence. Voor de pauze speelde Caecilia. Na een mars, The cross of Honour, speelde de muziekvereniging een stuk gecomponeerd door hun dirigent Leon Vliex: Exmoor impressions. Daarna speelde Caecilia een medley uit de televisieserie Band of Brothers. Na een stuk van the Stones, Ruby Tuesday, volgde als uitsmijter Can you dig it, een snel stuk dat luid begint en eindigt, maar een mooie tussenpassage heeft.

Na de pauze trad K.T.S.M. op, een harmonie uit Tiel onder leiding van Vincent Verhage, zelf oud-docent van Caecilia. De mensen uit Tiel speelden verschillende marsen, waaronder Orion, dat ooit ook door Caecilia is uitgevoerd. Verder A night at the movies en Adele in Concert.

Aan het slot klonk als apotheose het stuk Colchester Castle, een mars die werd uitgevoerd door de leden van K.T.S.M. en Caecilia gezamenlijk. Het vormde een fesstelijk slot van een geslaagde middag.

Extra vemelding verdienen de bakkers van de cupcakes, die bij elk kopje koffie werden geserveerd. Zij droegen bij aan een heerlijke middag.

 

Kijk verder

Bijzonder jaarconcert 2017

Op zaterdag 25 maart vindt in Sociaal Cultureel Centrum De Wiese het jaarlijkse concert plaats van Caecilia voor de donateurs.

 

Het wordt een bijzonder concert, want Caecilia geeft het samen met Zeemanskoor De Brulboei uit Vreeswijk. Het thema van de avond is Zee, rivieren en water.

 

Op het programma staat muziek als Caresse sur l'océan, Singing in the rain, Pirates of the Caribbean en De zee.

 

Het klapstuk van de avond wordt het stuk Tewkesbury Tales, de eerste compositie voor fanfare-orkest van ons lid Jan Vulto. Er klinkt dus een heuse wereldpremière.

 

De avond begint om acht uur. De toegang is gratis.

 

Kijk verder

Jubileumjaar 2016 zit er op

Het jaar 2016 is het jaar waarin Caecilia 110 jaar bestaat. Een jubileum. Dat vieren we wel niet zo groots als tien jaar geleden, toen we honderd jaar bestonden, maar we lieten dit jubileum ook niet zomaar aan ons voorbij gaan.

 

Zo is in de eerste week van maart overal in Schalkwijk en Tull en 't Waal de glossy Caecilia. verspreid.

 

Op 9 april 2016 is er het grote Berries & Lime-concert.

 

Op 12 juni 2016 vond een groot muziekspectakel plaats op de Brink.

 

Op 25 september 2016 was er een concert op Fort aan de Korte Uitweg.

 

Er is een speciale website gemaakt voor het jubileumjaar: www.caeciliaschalkwijk.nl

 

Kijk verder

Caecilia verzorgt muziekspektakel op de Brink

Het eerste spektakel kwam van een forse regenbui, die tussen half twee en twee uur boven Schalkwijk viel. Maar om twee uur werd het droog en kon het eerste onderdeel van het muziekspektakel van start gaan: de slagwerkworkshops. De ene op westerse trommels, de andere op djembees. Er was ook nog een cursus blazen op verschjillende instrumenten, iets wat niet meevalt voor iemand die het voor het eerst doet. Ook allerlei kinderspelletjes hadden als thema blazen: met ballonnen, met zeepbellen, op een luchtkussen. Aan het eind van de middag gaf Caecilia een kort concert met een staalkaart van wat de vereniging kan spelen. Tijdens het concert werd aan Belle Vulto en Marit Uijttewaal de bronzen trompetter uitgereikt, voor hun verdiensten voor de vereniging het afgelopen jaar. Daarna was het tijd voor de barbecue in de open lucht, waarop ruim 100 personen hadden ingetekend. Om zes uur viel wederom een fikse bui boven Schalkwijk, die maakte dat de eters gezellig dicht bij elkaar in de tenten een plekje zochten. Ondanks, of dankzij, de regen was het een spetterende middag.

 

Kijk verder

Caecilia geeft spetterend jubileumconcert

Op zaterdag 9 april 2016 vierde Caecilia het 110-jarig bestaan met een groots concert in de fruithal van Anton van Garderen. Die was omgetoverd van een kale en kille hal in een warme en mooie concertzaal, met een podium en doeken langs de wanden. Caecilia speelde samen met de Limehouse band een programma van internationale en nationale hits: van Anouk tot Wim Sonneveld, van Marco Borsato tot Stevie Wonder. Alle geluid werd versterkt, dus niet alleen de popband werd ondersteund door versterkers, maar ieder instrument van het orkst had een eigen microfoon en kon daardoor uitgelicht worden. De musici speelden drie blokken van bijna drie kwartier, waardoor het concert dat om negen uur begon tot bijna middernacht voortduurde.

 

Kijk verder

Overweldigende belangstelling voor Caecilia

Op zaterdag 19 december 2015 verzorgde muziekvereniging Caecilia een sfeervol Winter Wonderland-concert in de uitpuilende Michaëlkerk te Schalkwijk, die voor deze bijzondere gelegenheid prachtig versierd en verlicht was. Er klonk vooral kerstmuziek, gespeeld door Caecilia en gezongen door het Sabrakoor en zangeres Priscilla Pfalz. Ook de Schalkwijkse Little Drummerboys en de leerlingen leverden een bijdrage in het nummer Little Drummer Boy. Na afloop was er gezellig samenzijn met een glaasje Glühwein en andere versnaperingen. Caecilia kijkt terug op een prachtg geslaagde avond.

Deze avond werd mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds.

 

Kijk verder

Geslaagde donateursactie 31 oktober 2015

Fanfare St.Caecilia wil ook in het seizoen 2015-2016 weer graag muziek voor u maken en de muziekopleiding voor de plaatselijke (oudere en jongere) jeugd verzorgen. Met uw hulp gaat dat zeker weer lukken. Voor €15,- bent u donateur, maar elk ander bedrag is ook welkom!

 

Op zondag 25 oktober 2015 vond iedere Schalkwijker een envelop in de bus, op zaterdagmiddag 31 oktober 2015 is deze envelop weer opgehaald. Veel inwoners toonden de fanfare een warm hart toe te dragen en leverden hun bijdrage. Anderen maakten het bedrag over. Het mooie weer maakte het een prettige middag voor de fanfareleden die het geld moesten ophalen. In het hele dorp kwam de geluisdwagen gevolgd door een team van ophalers. In drie uur tijd was het hele dorp benaderd. Wie nog niet heeft betaald kan de bijdrage overmaken op: NL60 RABO 0357 5021 75 t.n.v. Fanfare St.Caecilia, Schalkwijk o.v.v. ’Donateursgeld’

 

St.Caecilia ging een weekendje weg

In het weekend van 12 en 13 september 2015 bezocht Fanfare St.Caecilia het Belgische dorp Zoersel om samen met de plaatselijke fanfare De Lindekring een muzikaal weekend door te brengen.

 

Het uitstapje was een gevolg van een peiling naar de wensen van de leden, waaruit bleek een weekendje weg en een optreden in het buitenland hoog op de lijst stonden. Het weekend Zoersel combineerde beide wensen. Zaterdag werd gebruikt voor een repetitie ’s morgens en een gezamenlijke repetitie ’s middags. In de avond vond in het fanfarelokaal een groot concert plaats. Eerste speelde De Lindekring, daarna St.Caecilia. Na de pauze voegden beide fanfares zich aaneen tot een groot orkest van meer dan zestig mensen.

 

Na een overnachting in de jeugdherberg, vanouds gezellig, speelde St.Caecilia zondagmorgen voor een groep gehandicapten die in Zoersel begeleid wonen. Voor de lunch had De Lindekring een maaltijd met stoofvlees en friet gemaakt. ’s Middags was er nog een Quest waarbij de leden van beide verenigingen opdrachten moesten uitvoeren en op de foto zetten. Het weekend eindigde bij de Lindeboom Van Zoersel, een monument dat iedere bezoeker van Zoersel gezien moet hebben. Het museum waar de boom staat was speciaal voor ons open gegaan. Als met al was het een vol, maar vooral een geslaagd weekend.

 

Kijk verder

Geen prijs in Gergiev festival

Fanfare St. Caecilia heeft meegedaan met het Rachmaninov-concours dat ter gelegenheid van het Gergiev-festival in Rotterdam plaatsvond. De bedoeling was dat de deelnemede fanfares een filmpje insturen van hun uitvoering van de Prelude in cis klein van Sergei Rachmaninov. De familie Posthumus maakte het filmje en stuurde het in.

Helaas heeft onze fanfare niet gewonnen: De winnaar van het concours is inmiddels bekend: Fanfare St. Caecilia Spaubeek. De jury, bestaande uit artistiek leider Floris Don en festival manager Maartje de Wit, was zeer gecharmeerd van de gecontroleerde intonatie en de doorleefde klank. De natuurlijke flow van de muziek werd zeer goed begrepen, getuige ook het meeslepende agitato.

 

Bekijk filmpje

Afscheid van dirigent Frank Bollebakker

Tijdens de laatste repetitie van het seizoen 2014-2015 heeft Fanfare St.Caecilia afscheid genomen van dirigent Frank Bollebakker. Na ruim acht jaren waren zowel dirigent als vereniging toe aan een nieuwe uitdaging. Het afscheid van Frank vond plaats tijdens de laatste repetitie, die traditigetrouw in de open lucht plaatsvindt, dit jaar op het pleintje van De Griend.
Namens het bestuur sprak Marjolein Kool de scheidende dirigent toe. Zij memoreerde enkele belangrijke verdiensten van Frank voor het orkest, in het bijzonder het concert dat wij samen gaven met het Amerikaanse jeugdorkest uit Blue lake en het concours in 2013 dat ons naar de derde divisie bracht, de hoogste positie in de geschiedenis van St.Caecilia.

Als blijk van verbondenheid met de vereniging kreeg hij een verjaardagskalender met daarop de verjaardagen van alle leden van het orkest, zodat hij die op hun verjaardag een kaartje kan sturen. Daarnaast kreeg hij een bronzen beeldje van een dirigent.

St.Caecilia heeft nu vakantie tot 27 augustus. Dan is de eerste repetitie van het nieuwe seizoen onder leiding van de nieuwe dirigent Leon Vliex.

 

Kijk verder

OLVB schenkt fanfare trommels

Fanfare St. Caecilia heeft bij Onze Lieve Vrouwe Broederschap in Houten een verzoek ingediend voor de aanschaf van een aantal kleine trommels voor de jonge slagwerkgroep. De kinderen moeten op straat lopen met veel te zware trommels en dat trekken de kinderen niet. Stern gaf op zaterdag 6 juni een kleine demonstratie. Met de kleine trommels hopen we de kinderen snel op straat te zien.

 

Bekijk filmpje

Wisseling van dirigent

Na negen mooie jaren, met als ongekend hoogtepunt het concours in 2013, heeft Frank te kennen gegeven dat hij aan het eind van dit schooljaar – dus vlak voor de zomervakantie - afscheid neemt als dirigent en muziekleraar van St.Caecilia. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging en hoopt die bij een andere vereniging te vinden. Het bestuur dankt Frank voor zijn jarenlange inzet, zal daar de komende tijd uiteraard nog uitvoerig op terugkomen, en is van mening dat het een goed besluit is. Ook St.Caecilia is toe aan nieuw elan. Hopelijk kunnen we een opvolger vinden die daarvoor kan zorgen.

mede namens het bestuur, Marjolein Kool

 

Direct na het aangekoncigde vertrek is een sollicitatiecommissie ingesteld. Die heeft snel gehandeld. Na een proefdirectie stemden alle leden positief over Leon Vliex. De sollicitatiecommissie stelde daarop aan het bestuur voor Leon Vliex te benoemen. In juni volgde een tweede gesprek. Daarin kwamen fanfare en dirigent tot overeenstemming. Vanaf de eerste repetitie na de zomervakantie, op 27 augustus 2015, is Leon Vliex de nieuwe dirigent.

 

Kijk verder

Nieuwe dirigent / muziekdocent gezocht

Fanfare St. Caecilia is op zoek naar een nieuwe dirigent / muziekdocent, die vanaf het seizoen 2015/2016 de gelederen komt versterken. Lees in de bijlage de volledige vacaturetekst.

 

Vacaturetekst

Jaarconcert weer groot succes

Het jaarconcert op de eerste zaterdag van maart was weer een groot succes. De muziek was bijeengezocht rond het thema "reis om de wereld". De zaal was ingericht als een vliegtuig en de avond begon met een echte veiligheidsinstructie. Alleen wie een geldige boarding pass had, mocht naar binnen. Nadat de purser de dirigent had binnen geroepen, speelde de fanafare stukken als Antarctica, Waar de Krommerijn meandert en Maslenitsa.

Daarna was het de beurt aan de slagwerkers. Deze groep, die voor de helft bestaat uit leerlingen die pas in oktober 2014 zijn begonnen, speelde een stuk van instructeur Anniecke van Delft: Autumn Leaves March. Twee slagwerkers uit de fanfare, Anton en Mark speelden Happy days op xylofoon en drums.
Na de pauze speelde het leerlingenorkest een viertal stukjes. De muziekuitvoering werd besloten met wederom een optreden van het fanfare-orkest. Dat speelde: African Symphony, Around the world in 80 days, Postcard from Singapore en Adventure Island.

De avond kende verder enkele vaste onderdelen: de bronzen trompetter ging naar Petra Vernooij en de avond eindigde met de grote verloting.

Van het concert staan verschillende filmpjes op YouTube. Archief

St.Caecilia verdient eerste prijs en promotie

Op het concours in het Gelderse Wijchen heeft Fanfare St.Caecilia uit Schalkwijk zondag 24 november 2013 een eerste prijs gehaald. Met een puntenaantal van 85,25 kwam het orkest boven de magische grens van 85 punten, die recht geeft op promotie. De fanfare promoveert naar de derde divisie. Gijs Koppers: “Ik ben nu 51 jaar lid van de fanfare en kom nu pas voor het eerst in de derde divisie.” Zijn opmerking maakt duidelijk dat St.Caecilia een prestatie van niveau heeft neergezet die gerust historisch genoemd mag worden.

Klik hier voor een film van ons optreden op internet

Klik hier voor het juryrapport

Klik hier voor het filmpje met de bekendmaking van de uitslag aan de leden

Klik hier voor de foto's

Reacties op het concoursresultaat

Kijk verder

St.Caecilia heeft druk slot van het seizoen

Fanfare St.Caecilia heeft het seizoen 2013-2014 afgesloten met een hele serie activiteiten die allemaal plaatsvonden in juni en juli van 2014. Van alle actviteiten zijn foto's gemaakt, die op dze site zijn terug te vinden. Ga naar het tabje: Activiteiten en klik op Foto's.

5 juni 2014 groepsfoto maken

6 juni 2014 aubade bij Wim de Wit

3 juli 2014 St.Ceciel bij St.Michiel

6 juli 2014 dag van de blaasmuziek in Wijk bij Duurstede

13 juli 2014 kermismis in Utrecht

17 juli 2014 laatste rtepetitie in het park in Houten-Zuid

Archief

Brons voor Patrick, zilver voor Marjolein

Tijdens het jaarconcert van Fanfare St.Caecilia wordt elk jaar een persoon die heel verdienstelijk is geweest voor de vereniging geëerd met een beeldje: de Bronzen trompetter. Zaterdag 8 februari ging het beeldje naar Patrick van Veenendaal. Hij ontving het beeldje voor zijn jarenlange lidmaatschap, hij is het enige lid dat na zijn studie elders in het land terugkeerde naar St.Caecilia, hij was jarenlang lid van de muziekcommissie en laatstelijk voorzitter daarvan, hij stapte over van de trompet naar de bas toen dat nodig was en heeft een enorme muziekkennis. Een verdiende bekroning.

Na de uitreiking van de bronzen trompetter, was de koek nog niet op. De rest van het bestuur was van mening dat dit jaar voorzitter Marjolein Kool ook een bekroning verdiende. Maar omdat zij zelf in de commies zit die bepaalt wie de trompetter krijgt, komt zij niet in aanmerking voor de Bronzen trompetter. Commissieleden bekronen niet zichzelf. Daarom is eenmalig een nieuw beeldje gemaakt: een Zilveren trompetter. Marjolein krijgt die voor haar algemene verdiensten als voorzitter van de vereniging, maar dit jaar vooral om de inspanningen die zij heeft verricht toen in april 2013 de gemeente Houten voorstelde de subsidies aan fanfares stop te zetten. Ze organiseerde een waslijst aan acties, die uiteindelijk leidden tot het behoud van enige vorm van subsidie en tot de Zilveren trompetter.

Archief

Leerlingenorkest in de Kerstnachtmis

In de Kerstnachtmis in de nacht van 24 op 25 december 2013 leverde het leerlingenorkest een belangrijke muzikale bijdrage. Onder leiding van dirigent Sanne de Graaf begeleidde het orkest verschillende kerstliedjes.

 

5 geslaagden bij St.Caecilia

Vijf leden van Fanfare St.Caecilia hebben examen gedaan en zijn geslaagd.

Voor het B-examen slaagden: Yuri Kroon (baryton), Iris Leeman (bugel) en Julia Uittewaal (hoorn).

Voor het A-examen slaagden: Joris Kroon (trombone) en Paulien van der Werf (bugel).

Archief

St.Caecilia bij Call of the Mall in Hoog Catharijne

Op 21 september heeft Fanfare St. Caecilia deelgenomen aan Call of the Mall in Winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht, als onderdeel van het project "Not all those who wander are lost" van Bik van der Pol. Omschrijving: Hoog Catharijne ligt in het hart van Nederland. Het is een plek waar veel verkeersstromen samenkomen, langs en over elkaar heen bewegen. Meer dan 26 miljoen mensen doorkruisen jaarlijks het winkelcentrum. De meesten passeren elkaar wel, maar raken elkaar liever niet aan. Een samenleving wordt echter daar gevormd waar mensen elkaar ontmoeten, treffen of zelfs botsen. Bik Van der Pol hebben vanuit die gedachte een performance ontwikkeld waarin die dynamiek wordt versterkt in samenwerking met allerlei sociale verenigingen (van muziekgroepen tot paardenclubs). Not all those who wander are lost vindt plaats door het hele winkelgebied.

Kijk verder

Anton en Mark slagen voor B-examen slagwerk

Op zaterdag 28 september 2013 deden Anton van den Bedem en Mark Vernooij B-examen slagwerk ongestemd. Beiden slaagden royaal: Mark met 7,5 en Anton met 8,5. Gefeliciteerd.

Archief

Donderdag 4 juli 2013
St.Caeciel bij St.Michiel

Op donderdag 4 juli hield Fanfare St.Caecilia de jaarlijke demonstratie op het Michielschool in Schalkwijk. Kinderen kregen in spelvorm te maken met allerlei vormen van muziek en muziek maken.

Foto's: Annede Groen

Archief

Foto's

Drukke laatste week van het seizoen

De laatste week van het seizoen had Fanfare St.Caecilia 3 activiteiten op het programma staan.

Zaterdag 13 juli 2013 speelden het leerlingenorkest en de slagwerkklas bij de kerk aan de Jhr. Ramweg ter opluistering van het vervoer van de Olympische vlam door Schalkwijk. Wethouder Herman Geerdes liep het traject van het bushokje tot de spoorwegovergang.

Op zondag 14 juli 2013 speelde de fanfare tijdens de eucharistieviering in de botsautootjestent op de Piekenkermis in Utrecht tijdens het Maliebaanfestival.

Donderdag 18 juli 2013 was de laatste repetitie van dit seizoen. Die repetitie was openbaar, in de open lucht voor het huis van lid Gerard van Leur. Foto's Hanneke van Leur-Meissner.

Kijk verder

Protest tegen subsidie-stop

De gemeente Houten is van plan in één klap alle subsidie aan de fanfares in Houten weg te halen. Vanaf 2015 krijgt St.Caecilia niets meer. Dat kan niet waar zijn. Daarom protesteerde St.Caecilia vrijdag 24 mei 2013 tijdens de laatste dag van de avondvierdaagse.

Op zaterdag 25 mei stond een groot stuk over de situatie in het AD/UN.

Dinsdag 11 juni 2013 sprak voorzitter Marjolein Kool de raad toe tijdens de ronde tafel gesprekken.

Dinsdag 18 juni 2013 speelden KNA en St.Caecilia op het bordes van het gemeentehuis voor de aanvang van het raadsdebat. Aan het begin van het debat bood voorzitter Marjolein Kool aan de burgemeester 750 handtekeningen aan van mensen die willen dat St.Caecilia de subsidie behoudt.

Op 20 juni 2013 nam de raad een besluit. In de perspectiefnota stonden de volgende maatregelen:

Thema Voorstel
Gevraagd (raads)besluit

Minder subsidie, meer stimuleren

In te stemmen met:

  • (1.1) Afschaffen van subsidie voor fanfares

  • (1.2) Verlagen van subsidie voor oranjecomités en het 4/5 Mei Comité

  • (1.3) Verlagen van subsidies voor internationale samenwerking

  • (1.4) Van de hierdoor vrijgekomen budgetten € 15.000 toe te voegen aan het cultuurfonds

  • (1.5) Van de hierdoor vrijgekomen budgetten € 15.000 te bestemmen in een nog te vormen fonds voor nationale feest- en gedenkdagen

De partijen Groen Links, ITH en de ChristenUnie dienden een amendement in met het voorstel de punten 1.1 en 1.4 te schrappen. Voor het amendement stemden behalve de indienende partijen ook CDA en SGP. Tegen stemden D66, PvdA en VVD. Maar het amendement is aangenomen met een stemverhouding van 16 voor en 12 tegen.

Zie hier het filmpje over de aanbieiding van de handtekeningen.

Kijk verder

Afscheid Bert Slingerland

Op woensdag 10 juli 2013 nam de slagwerkklas van Fanfare St.Caecilia afscheid van instructeur Bert Slingersland. Speciaal voor deze laatste les had Bert zelf een stuk gemaakt met de toepasselijke titel: Goodbye. Hij studeerde het stuk niet alleen met de leerlingen in, maar ook met de ouders wie waren meegekomen. De ondertitel luidde: Big Ben(rt), omdat hij in het stuk het wijsje van de Big Ben heeft verwerkt. En als grapje had hij aan het eind van het stuk het figuurtje opgenomen: Die zien we nooit meer .... terug.

Bert heeft in de twee jaar dat hij bij St.Caecilia was, de slagwerkklas op poten gezet en ontwikkeld. De groep is nu 6 man sterk. We hopen volgend jaar weer met een nieuwe eerste klas te beginnen.

Als dank voor de bewezen diensten ontving Bert een beeldje van een dirigent.

Kijk verder

Leerlingen weekendje weg

De leerlingen van Fanfare St.Caecilia gingen in het weekende van 25 en 26 mei 2013 een weekendje weg. De bestemming is Zeewolde, waar de kinderen zullen overnachten in een bad-and-breakfast-huis. Zaterdagmorgen repeteren ze, zaterdagavond geven ze een concert. Ook zondagmorgen maken ze muziek.Op verzoek van de eigenaar van de bed-ad=breakfast geven ze zondagmorgen een aubade. Daarna boezoeken ze nog een in Harderwijk het Dolfinarium. Tegen etenstijd zondagavond zijn de kinderen weer thuis.

Lees verder

Zaterdag 15 juni 2013 Solistenconcours

Op zaterdagmiddag 15 juni 2013 vond het Solistenconcours van Fanfare St.Caecilia plaats. In twee categorieën streden de leden om de beker, beginners en gevorderden. Vooral voor beginners was het een goede manier om podiumervaring op te doen, maar ook menig gevorderde stond met bevende knieën voor het publiek. Het programma werd aan elkaar gepraat door Simoni Moukili en Mark Vernooij en gejureerd door Anniecke van Delft.

In de categorie Beginners ging een eervolle vermelding naar Lizzy van Wijk (bugel). De beker ging naar Eva Winthorst, die een geheel eigen compositie op de trommel speelde.

In de categorie Gevordenden kreeg Patrick van Veenendaal (bas) een eervolle vermelding en ging de beker naar Sanne de Graaf, voor haar gevoelig gespeelde tenorsaxofoonsolo. Zij wint ook de wisselbeker.

Foto's: Frans Hollander

Archief

Protest tegen subsidie-stop

De gemeente Houten is van plan in één klap alle subsidie aan de fanfares in Houten weg te halen. Vanaf 2015 krijgt St.Caecilia niets meer. Dat kan niet waar zijn. Daarom protesteerde St.Caecilia vrijdag 24 mei 2013 tijdens de laatste dag van de avondvierdaagse.

Op zaterdag 25 mei stond een groot stuk over de situatie in het AD/UN.

Foto's

Zaterdag 27 april 2013 Prins Willem Alexander-concert

Op zaterdag 22 april 2013 speelde Fanfare St.Caecilia samen met KNA uit Houten voor de dertiende en de laatste keer het Prins WillemAlexander-concert. De laatste keer omdat vanaf 30 april 2013 Prins Willem Alexander niet meer bestaat en koning is geworden. Daarmee komt ook een eind aan de traditie om op 27 april, de verjaardag van Willem Alexander, een gezamenlijk concert te geven. Dit laatste concert vond plaats in De Slinger.

Foto's

Zaterdag 2 maart 2013 Jaarconcert

Op zaterdag 2 maart 2013 speelde Fanfare St.Caecilia het jaarlijkse concert in Cultureel Centrum De Wiese. Het concert had als thema: Musicals. Er klonk muziek uit musicals als Les Miserables, Miss Saigon, Doe Maar, The Sound of Music. Ook het leerlingenorkest en de slagwerkklas leverden een bijdrage aan het concert, dat traditiegetrouw werd besloten met een verloting.

Tijdens het concert was er aandacht voor het 50-jarig lidmaatschap van de vereniging van trombonist Gijs Koppers.

Nieuwsarchief

Allemaal geslaagd

Op 15 maart en 18 april 2013 namen verschillende leden van St.Caecilia deel aan de muziekexamens theorie en prakrtijk. Allemaal zijn ze geslaagd.

Uitslagen Theorie-examens UCK 15 maart 2013

A Blazers en Melodisch Slagwerk
  praktijk theorie

Joris Kroon

 

9,1

Roos Uijterwaal

 

7,6

Emma van Veenendaal

 

9,2

Paulien van der Werf

 

7,3

 

 

 

B Blazers en Melodisch Slagwerk

Antoon van den Bedem

 

7,9

Yuri Kroon

 

8,7

Iris Leeman

 

6,7

Simon Mukielo

7

6,4

Raimon Smit

7,3

8,4

Martijn Uijttewaal

7,3

8,6

Julia Uijttewaal

 

9,7

Mark Vernooij

 

7,9

 

 

 

C Blazers en Melodisch Slagwerk

Sanne de Graaf

7

7,7

Marit Uijttewaal

7,7

7,4

Dana Vernooij

7,4

8,2

Belle Vulto

8

7,9

Jaarverslag 2012

Tijdens de ledenvergadering van 10 april 2013 las Frans Hollander het jaarverslag van 2012 voor. Het hele verslag is hier te lezen..

Lees verder

St.Caecilia in Plus-magazine

Het aprilnummer 2013 van Plus-magazine besteedt aandacht aan fanfares. Drie leden van verschillende fanfare vertellen over hun passie. Een van de drie is onze paukenist en grote tromspeler Frans Hollander.

Kijk verder

Jeugdleden succesvol op solistenconcours

Op zaterdag 9 maart jl. organiseerde de KNFM, de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen een solistenconcours voor blaasmuziek in Well. Onder de 30 deelnemers waren ook drie jonge muzikanten van Fanfare St.Caecilia uit Schalkwijk. Ze hebben alle drie op dit concours een prima prestatie geleverd. Yuri Kroon speelde op de bariton en Sanne de Graaf op de tenorsaxofoon. Beiden kwamen uit in de derde divisie. Dat is zelfs een hogere divisie dan het niveau van fanfare St.Caecilia zelf, dus in deze afdeling worden hoge eisen gesteld aan de blazers. Met 80 en 81 punten wisten ze desondanks een prachtige eerste prijs te behalen. De elf-jarige Joris Kroon, broer van Yuri, deed het nog beter. Hij is nog niet zo lang lid, maar uitkomend in de jeugddivisie wist hij hoge ogen te gooien met zijn schuiftrombone. Met 83 punten scoorde ook hij een heel mooie eerste prijs. Hij kwam helaas net één punt te kort voor de beker. Fanfare St.Caecilia is trots op deze veelbelovende muzikanten.

Midwinterblazers oefenen vier keer

Onder de titel Midwinterblazen probeert Fanfare St.Caecilia volwassenen te overtuigen dat muziek maken in onze fanfare heel leuk is. Via oproepen in de huis-aan-huiis-bladen zijn ze uitgenodigd om vier keer naar Schalkwijk tekomen en te ervaren hoe het spelen op een blaasinstrument gaat. En als het goed bevalt, is een lidmaatschap van St.Caecilia een prima vervolg. Woensdag 27 februari was de eerste les. Er waren vier belangstellenden op af gekomen. Ze kozen voor trompet, bugel, en barytonsaxofoon. Tot eind maart krijgen ze les van onze dirigent Frank Bollebakker.

Kijk verder

Fanfare wint eerste prijs carnavalsoptocht

Met de nieuwe presentatie van Fanfare St.Caecilia in de fruitkarretjes, zonder uniform en met een carnavalsrepertoire heeft de fanfare de jury weten te overtuigen. St.Caecilia kreeg de eerste prijs. Er was veel werk verzet om zo ver te komen. Op drie dagen hebben de voorberidingen plaatsgevonden op het terrein van de firma Vernooij in 't Goy. Daar werd ook gerepeteerd om het carnavalsrepertoir in de vingers te krijgen. In elk fruitkarretje zaten twee muzikanten, die zelf verantwoordelijk waren voor de versiering van de kar. Dat leverde een grote variatie aan verrassende vindingen op.

Kijk verder

Fanfare bereidt carnaval voor

In het grootste geheim, op een locatie ver buiten Schalkwijk, maakt Fanfare St.Caecilia zich gereed voor de carnavalsoptocht van zondag 10 februari. De afgelopen jaren was het steeds zo dat de fanfare voorop liep, keurig in het gelid, allemaal in hetzelfde uniform, de ene na de andere mars spelend. Dat wordt allemaal anders. Hoe het er precies gaat uitzien, is natuurlijk pas zondag te zien tijdens de optocht, maar we kunnen al verklappen dat de fanfare zich laat rijden, in mooi versierde karretjes.

Kijk verder

Naar de film Les Miserables

Een groepje leden van St.Caecilia bezocht op woensdag 16 januari 2013 in CineLounge in Houten de film Les Miserables. Ze deden dat omdat de muziek uit Les Miserables een van de onderdelen is van het jaarconcert straks in maart. Het is leuk de muziek in de filmversie te beluisteren.

Kijk verder

Fotograaf maakt foto's voor maandblad Plus

Het maandblad Plus besteedt in het aprilnummer van 2013 aandacht aan fanfares. Daarvoor zijn muzikanten benaderd met een passie voor muziek. De redactie kwam in Schalkwijk terecht bij St.Caecilia. Zaterdag 10 januari 2013 kwam een fotograaf om foto's te schieten.

Kijk verder

Meiden bij de Driekoningentocht

Vier muzikanten van St.Caecilia, Belle, Sanne, Marit en Willemijn, hebben een bijdrage geleverd aan de Driekoningevoettocht die de parochie Johannes XXIII had georganiseerd op 6 januari 2013. Met hun bugel, sax en trompetten zorgden ze voor een prettige ontvangst voor de mensen die de toch hadden volbracht.

Kijk verder

Meer eerdere nieuwsberichten

Nieuwsberichten van voor 2013 vindt u op de oude website van Fanfare St.Caecilia.

Oude website

Foto's

 
Copyright © 2017 FEL Schalkwijk | Designed by Frans Hollander | Validate XHTML & CSS